Opret profil
Skip til indhold

Læser du til pædagog?

Nu introducerer vi highlight til alle pædagogstuderende - med videoer om alle de vigtigste emner i grunduddannelsen. Mens vi udvikler mange nye videoer, kan du se med her på siden - helt gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du får besked, hver gang der ligger nye videoer klar.

Få nyhedsbrevet

Du modtager nyheder fra os ca. én gang om måneden

Hvad er highlight?

Dit pensum forklaret med video, lyd og quizzer

Erfarne undervisere

Skabt af dygtige undervisere, der guider dig sikkert igennem

Lær i dit eget tempo

Styrk din grundfaglighed med visuelle forklaringer

Rousseau og det naturlige barn

Den franske filosof Jean-Jacques Rousseaus idéer om børn og børneopdragelse, har i høj grad været med til at forme vores forståelse af børneopdragelse i dag. Her kan du lære Rousseaus vigtigste begreber, ligesom vi diskuterer deres relevans for din pædagogiske praksis.

Hvordan skriver man en underretning?

Som myndighedsperson har man pligt til at underrette kommunen, hvis man er bekymret for et barn eller en ung. I videoen kan du lære om, hvad en skriftlig underretning bør indeholde, og hvordan man skriver den, så den indeholder alle de vigtigste info.  

Hvad synes du?

Send os ris, ros og gode ideer. Du kan også melde dig som ambassadør. Som ambassadør er du med til at udvikle highlight og udbrede det til dine medstuderende.

Få indflydelse

Din mening gør en forskel

Hvilke videoer ønsker du?

Send os dine ideer og behov

Vil du være ambassadør?

Hjælp os og få en række fordele

Hiim og Hippe

Videoen handler om Hiim og Hippes didaktiske model. Modellen består af punkterne læringsforudsætninger, rammefaktorer, mål, indhold, læreprocessen og vurdering. I videoen gennemgår vi alle punkterne, så man forstår modellens betydning for det pædagogiske arbejde.

Udsatte børn og unge

Videoen handler om børn og unge i udsatte positioner, hvor deres trivsel og udvikling er truet. Du kan lære om, hvad udsathed dækker over og om kortsigtet og langsigtet udsathed. Videoen gennemgår også begreber som belastningsgrad, risikofaktorer, beskyttelsesfaktorer og tidlig opsporing.

Køn

I videoen kan du lære om to overordnede forståelser af køn, nemlig forståelsen af køn som biologisk, og forståelsen af køn som socialt konstrueret. Du kan også lære om kønsidentitet og centrale begrebspar som binaritet og nonbinaritet og femininitet og maskulinitet. 

SMTTE-modellen

Videoen handler om SMTTE-model, som anvendes i meget pædagogisk arbejde. Modellen kan bruges som planlægningsværktøj, men også til faglig refleksion og evaluering af en gennemført indsats. SMTTE står for sammenhæng, mål, tiltag, tegn og evaluering. I videoen bliver alle fem begreber gennemgået. 

Mobning

Mobning kan foregå mange forskellige steder i pædagogisk sammenhæng. I videoen kan du lære om to forståelser af mobning, 1. og 2. paradigme og om lovgivning og regler på området.  

Kultur og kulturanalyse

I videoen kan du blive klogere på kulturens betydning i hverdagslivet. Du kan lære om, hvad kultur og kulturanalyse er, og hvordan du selv kan lave en kulturanalyse.

Professionel relationskompetence

Den måde fagpersoner møder børn, unge og borgere på har stor betydning for deres trivsel, læring og udvikling. I videoen kan du lære om fem kendetegn og syv betingelser for professionel relationskompetence.

Underretningspligt

Som offentlig myndighedsperson har man skærpet underretningspligt, hvis man er bekymret for et barn eller en ung. I videoen kan du lære om lovgivningen på området, underretningsprocessen, sagsbehandlingen og samarbejdet med kommunen.

Løgstrups etik

Her kan du lære om Løgstrup og den etiske fordring. I videoen bliver begreber som tillid, interdependens, tilværelsesoplysning og urørlighedszonen gennemgået.

Normer og normkritik

Som pædagog er det vigtigt at udfordre begrænsende normer. I videoen kan du bl.a. lære om normkritiske processer, magt, tolerance, det intersektionelle blik og normkreativitet.

Introduktion til didaktik

I pædagogisk praksis er det vigtigt med viden om didaktisk teori. I videoen kan du lære om den didaktiske trekant, undervisningens tre grundformer og de ni didaktiske grundspørgsmål. Det er alle redskaber, som kan bruges i planlægning af pædagogiske aktiviteter og i arbejdet med pædagogiske miljøer.

Forældresamarbejde

I arbejdet med børn og unge er det vigtigt med gode relationer til forældrene. Her kan du lære om lovgivning på området, formelt og uformelt forældresamarbejde og om hvordan man skaber de bedste rammer for samarbejdet.